Vår inriktning:
Hos oss vistas barnen i en hemtrevlig trygg miljö, i en liten grupp där de möter samma ansikten varje dag. Maten är viktig för oss och vi lagar näringsriktig ekologisk mat utan tillsatser. Vi försöker laga all mat ifrån grunden. Vi är ute mycket och ibland äter vi ute med barnen.


Årstider, djur, naturen och miljön är vårt övergripande tema. På Ramkullen finns många husdjur och i naturen som finns runt knuten möter vi de vilda djuren, växterna, insekterna och vi ser naturens växlingar på nära håll. Vi odlar mycket med barnen, återvinner och komposterar.

Vi vill att barnen ska känna sig behövda hos oss och barnen får möjlighet att vara delaktiga i vardagssyslorna allt efter egen vilja och förmåga såklart. Baka, räfsa löv, kompostera, plocka äpplen, laga mat, mata djuren är lite exempel på sysslor som barnen får möjlighet att hjälpa till med här om de vill.

 Vi har 5-6 års-verksamhet en gång i månaden tillsammans med Lilla Ö`s pedagogiska omsorg och Silvertärnan som är ett föräldrakooperativ i Ramdala.
Detta är mycket uppskattat och en fördel för barnen att de redan känner varandra när de sedan ska börja förskoleklassen tillsammans.
 

För föräldrarna:

Vi har ett föräldramöte per termin och ett utvecklingssamtal per år, fler efter behov.

Nära daglig kontakt vid hämtning och lämning.

Vi bjuder också in till föräldrafika varje termin.

Jul/Luciafest och sommarfest firar vi tillsammans med er föräldrar!

Ni föräldrar är alltid välkomna att vara med i verksamheten eller komma med förslag och synpunkter!