Fritidsplats på Ramkullen

Vi erbjuder även fritidsplats till barnen som har gått på Ramkullen när de börjar i förskoleklassen. Vi har valt att bara erbjuda fritids under det året barnen går i förskoleklassen. 

Vi tycker att alla barnen kan dra fördel av detta både små som stora. 6-7 årsåldern är en känslig ålder för barnen och det är en stor omställning för dem bara att börja i förskoleklassen och därför vill vi erbjuda att de som vill får komma tillbaka till tryggheten hos oss under det första året i skolans värld. I denna åldern behöver barnen få känna sig stora och duktiga emellanåt. På skolan är de ju yngsta klassen.

Hos oss får de möjligheten att leka med de mindre barnen om de vill och kunna vara en förebild för dem och få känna sig stora. De kan också finna en lugn vrå och spela något spel eller bara smälta dagens intryck. Det finns alltid en vuxen till hands som har tid att lyssna om det har hänt något i skolan som de vill berätta.

Fritidsbarnen har ett eget rum på Ramkullen tillsammans med 4-5 åringarna. Här finns spel, pyssel, lego, dockskåp m.m.

För fritidsbarnen kan vi bland annat erbjuda aktiviteter som bakning, skogsutflykter och andra utflykter, högläsning, spel,pussel och pyssel för deras ålder och såklart en massa fri lek och bus.

Fritidsbarnen får åka med skolbussen till och från Ramkullen.